Levi's Corner - de blog van Iron Levi

 

Vroeger had ik veel moeilijkheden dat ik CP had. Ik vond het bijvoorbeeld jammer dat ik niet op een indoorspeeltuig kon, net zoals andere kinderen van mijn leeftijd. Nu heb ik mij daarbij neergelegd en merk ik dat ik wel veel mogelijkheden heb op mijn eigen manier. Ondertussen heb ik hier ook mijn Levi's Corner. Dat is mijn blog waar ik regelmatig schrijf wat ik allemaal beleef, zowel bij CoMoveIT tijdens mijn stage, bij me thuis of op avontuur.

Benieuwd naar Levi's corner?

 

 

Ervaringen
Hieronder tonen we foto's, video's en citaten van mensen met complexe bewegingsstoornissen en mensen uit hun omgeving. Zij tonen het effect van CoMoveIT Smart en verwoorden het verschil dat het daadwerkelijk oplevert. Wilt u zelf een proefrit maken of als arts, therapeut, ouder of ondersteunende familie hiervan getuige zijn, neem dan contact op via onze contactpagina!

Dezelfde dame die de CoMoveIT Smart al na 20 minuten op een teststoel test. Je merkt een zeer soepele en gecontroleerde manier van rijden, al op een snelheidsniveau dat ze zelf heeft gevraagd om te verhogen. Ze gebruikt haar rechtervoet als gaspedaal en stuurt naar links en rechts met het hoofd. Hoewel de onwillekeurige bewegingen er nog zijn, zie je hoe het slimme algoritme soepel rijden en volledige controle in zeer korte tijd mogelijk maakt. Ze heeft een goede symmetrische positie in de stoel, haar armen zwaaien niet meer rond. Dankzij de functie voor haar voeten accepteert ze ook de riemen om die op hun plaats te houden. Haar controle is zeer hoog, wat duidelijk leidt tot een leuke ervaring voor haar.

“Zeer tevreden dat ik me opnieuw zelfstandig kan verplaatsen”,

Frederik getuigt enkele weken na ingebruikname van zijn CoMoveIT Smart.

 

"Door mijn MS kan ik moeilijk mijn handen gebruiken en de joystick van mijn rolstoel bedienen. Op 4 oktober 2022 heeft de gespecialiseerde firma VIGO mijn elektrische rolstoel uitgerust met CoMoveIT Smart.
Ik heb nu een pedaal waarmee ik met mijn rechtervoet kan vooruit of achteruit rijden. Om vooruit te rijden moet ik gewoon met de voet drukken. Om achteruit te rijden druk ik met mijn hoofd op het drukkussen achter mijn hoofd en tegelijkertijd met mijn voet op de pedaal. De rolwagen stopt, zodra ik niet meer met mijn voet druk. Rechts en links van mijn hoofd is er ook een drukkussen, waarmee ik kan draaien.
Achteraan de rolstoel is er een joystick waarmee de begeleider kan sturen, indien dit nodig is.
Om het menu van het scherm te bedienen kan ik het drukkussen achter mijn hoofd iets langer indrukken zonder de rechterpedaal bedienen. Door nog eens opnieuw te drukken kan ik een volgende optie op het scherm selecteren. Zo kan ik mijn TV aan- en uitzetten. De lichten, de richtingsaanwijzers, de claxon en de versnelling van mijn rolwagen kan ik hiermee ook bedienen."

"Momenteel oefen ik iedere dag een uur onder begeleiding en elke dag gaat het beter. Door een deuropening rijden is voorlopig nog wat moeilijker dan in een brede gang. Het is vooral belangrijk dat mijn voet op de juiste plaats van de pedaal staat om het vlot te kunnen bedienen. Ik moet me nu nog goed concentreren om de besturing onder controle te hebben, maar met oefening zal ik de nieuwe besturing meer intuïtief uitvoeren.
In ieder geval ben ik zeer tevreden dat ik me opnieuw zelfstandig kan verplaatsen."

  

Bart (afdelingshoofd kinesitherapie bij Dominiek Savio België):

“Het verbaast me hoe snel en goed ze dit leert”,

tijdens een test van CoMoveITSmart door één van de kinderen in Dominiek Savio

en

“Ik ben zeer tevreden! Hij gebruikt veel minder kracht met dit CoMoveIT Smart systeem en gebruikt zijn spanning op een betere manier.

Het systeem waar hij nu mee rijdt dwingt W. om zijn spanning te gebruiken om te rijden en te sturen, terwijl de CoMoveIT Smart het gebruik van zijn spanning vermijdt.

Daardoor is hij veel kalmer en rustiger!”,

na een test van CoMoveIT Smart door een adolescente jongen.  

CoMoveIT

Baron Ruzettelaan 5 / 1.1

8310 Assebroek (Bruges) - Belgium

 

      

Info@CoMoveIT.com

+32 477 880 175