Ook voor jou?

Onze oplossing is ontwikkeld voor mensen met ernstige hersenverlamming (Cerebrale Parese, CP), meer specifiek voor mensen met ernstige bilaterale spasticiteit, dystonie en/of choreoathetose. Wij kunnen jouw dagelijks functioneren, maatschappelijke participatie en levenskwaliteit kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.

 

 

 

Voortdurende aanpassing aan de bestuurder . Plug & drive .  Automatische kalibratie . Slim algoritme .  Therapeutisch rijden . Geen voortdurende afregeling

 

 

 

Configuraties

 Met elke configuratie kan je uiteraard vooruit rijden en links of rechts sturen. Je kan ook schakelen van vooruit naar achteruit en van rijmodus naar het controller menu (OMNI 2). De manier waarop verschilt volgens de configuratie, maar links en rechts sturen gebeurt steeds met het linker- en rechterhoofdkussen.

 

Rijden met de rechtervoet
Schakelen met de linkervoet

In deze configuratie druk je op het rechtervoetpedaal om vooruit te gaan, net als een gaspedaal. Uiteraard is het mogelijk om tijdens het vooruit rijden tegelijkertijd naar links of naar rechts te draaien. Met je linkervoet kun je de schakelaar activeren, die van vooruit naar achteruit schakelt.  Door die iets langer in te drukken kom je in het menu van de controller.
Indien gewenst kunnen de linker- en rechtervoetfuncties worden verwisseld.

 

Rijden met het achterhoofd
Schakelen met één van de voeten

We hebben ook een configuratie gedefinieerd voor degenen die zich comfortabeler voelen om vooruit te rijden door op het kussen achter het hoofd te drukken. In dit geval is er op die plek ook een sensor ingebouwd. Uiteraard kan tegelijkertijd naar links of naar rechts gestuurd worden zodat je vlot kan rijden.
Een van de voeten, wordt dan gebruikt om de schakelaar te bedienen, waardoor er kan worden overgeschakeld van vooruit naar achteruit rijden. Door de schakelaar iets langer in te drukken kom je in het controller menu.

 

Rijden met één van de voeten
Schakelen met het achterhoofd

Een laatste alternatief is om met één voet het gaspedaal te bedienen en het hoofdkussen achter het hoofd in te drukken om te schakelen van vooruit naar achteruit of om het controller menu te openen door er iets langer op te drukken.

 

Rijden met het hoofd alleen

Indien er geen voet-mogelijkheden zijn, kan het systeem ook enkel met het hoofd gebruikt worden. Met de gepaste programmering van de Omni 2 door de verstrekker, kan de schakelaar bedient worden met een dubbele klik. Uiteraard kan ook een extra drukknop als schakelaar aangebracht worden indien dit gewenst is.  

 

 

 

CoMoveIT

Baron Ruzettelaan 5 / 1.1

8310 Assebroek (Bruges) - Belgium

 

      

Info@CoMoveIT.com

+32 477 880 175