We verduidelijken de positie van mobiliteit binnen de ICF Health Condition Matrix for Dyskinetic Cerebral Palsy (DCP) en bespreken welke impact de verbetering van persoonlijke mobiliteit voor personen met DCP heeft. De cursus laat u zien welke belangrijke rol het CoMoveIT Smart systeem hierin speelt.

De training licht ook CoMoveIT Smart als product toe. U leert hoe het slimme besturingssysteem te installeren, optimaal te positioneren voor de gebruiker en hoe u de gebruiker kan begeleiden bij het leren rijden.

Dankzij de automatische  kalibratie en het slimme algoritme van CoMoveIT Smart, zal deze CoMoveIT Academy-cursus  - en voortaan ook uw zorgtijd - zich voornamelijk richten op het bereiken van therapeutisch rijden bij de gebruiker.

Neem deel aan onze CoMoveIT Academy

 

 

“ We intuberen baby’s na een moeilijke bevalling, we voorzien beademing, we houden te vroeg geboren baby’s in leven, we geven ze medicijnen, …

Als ze dan toch een beperking krijgen, hebben we ook de plicht om ze echt te laten leven... nietwaar?

Zij hebben net als iedereen het recht om zich zo onafhankelijkheid mogelijk te kunnen verplaatsen... nietwaar?

Dat is onze rol als samenleving, en als therapeut onderschrijf ik dat doel volledig.

(Elegast Monbaliu)


 Relevante publicaties (In het Engels)

 

 

THE LANCET Neurology, Sept 2017,

 Klinische presentatie en management van dyskinetische cerebrale parese.

 


DMCN, 2016

Klinische patronen van dystonie en choreoathetose bij deelnemers aan dyskinetische cerebrale parese. 

 

Developmental Medicine & Child Neurology


EJPN. 2020, 

De relatie van dystonie en choreoathetose met activiteit, participatie en kwaliteit van leven bij kinderen en jongeren met dyskinetische cerebrale parese. 


 Sensors 2019, 

 Ontwikkeling van een datalogger voor het vastleggen van mens-machine interactie in rolstoel hoofd-voet stuursensor systeem bij dyskinetische cerebrale parese.

 


Disability and Rehabilitation, 2018,

 Aanwezigheid en ernst van dystonie en choreoathetose overloopbewegingen bij deelnemers met dyskinetische cerebrale parese en hun relatie met functionele classificatie schalen. 

 


Disability and Rehabilitation, May 2021,

 Inspanningsbelasting en intensiteit van lichamelijke activiteit in relatie tot dystonie en choreoathetose tijdens aangedreven rolstoelmobiliteit bij kinderen en jongeren met dyskinetische cerebrale parese

 


EJPN. 2020, 

Aanwezigheid en ernst van dystonie en choreoathetose in relatie tot mobiliteitsprestaties met elektrische rolstoelen bij kinderen en jongeren met dyskinetische cerebrale parese

 


Applied Sciences, 2019,

Ontwikkeling van de Dyskinesia Impairment Mobility Scale om de aanwezigheid en de ernst van dystonie en choreoathetose te meten tijdens aangedreven mobiliteit bij Dyskinetische cerebrale parese. 

applsci-logo


 Developmental Neurorehabilitation, 2020, 

Klinische presentatie van spasticiteit en passieve bewegingsafwijkingen bij dyskinetische cerebrale parese in relatie tot dystonie, choreoathetose en functionele classificatie

Cover image for Developmental Neurorehabilitation, Volume 25, Issue 8


IFMBE, 2020,

 Het effect van krachtsensorarrays geïntegreerd in textiel voor een nieuw hoofd-voet rolstoelbesturingssysteem.


CoMoveIT

Baron Ruzettelaan 5 / 1.1

8310 Assebroek (Bruges) - Belgium

 

      

Info@CoMoveIT.com

+32 477 880 175